Optimaal en duurzaam bewaarklimaat
Wilt u op een verantwoorde manier uw producten vers houden? Er bestaan verschillende doeltreffende technieken op het gebied van koudetechniek. Per productgroep is de manier van bewaren vaak anders. U kunt bijvoorbeeld denken aan het invriezen, koelen of ULO-bewaren. Meer hierover leest u hieronder.
De juiste vriescel
Op welke manier kunt u uw producten op een juiste manier invriezen? En welke vriezer heeft u hierbij nodig? Dit zijn vragen die vaak te oren komen bij Dijksma Koudetechniek. Deze specialist op het gebied van koel- en vriestechniek begrijpt de verwarring. Want niet elk product hoeft perse ingevroren te worden. Denk bijvoorbeeld aan fruit/groente dat in een goede koelcel meerdere dagen vers blijft. De juiste vriezer is een onmisbaar iets voor elk restaurant, groothandel of andere onderneming die met verse producten werkt. U kunt hierbij denken aan producten zoals vlees of vis. De grote van een vriescel verschilt echter per bedrijf. Bij Dijksma worden de vriescellen zelf ontwikkeld en geplaatst. Op deze manier bent u altijd verzekerd van een juiste vriezer in elke unieke situatie. Zelfs het renoveren of uitbreiden van huidige vriescellen is geen probleem. Bij alle koel- en vriescellen word er rekening gehouden met meerde aspecten zoals, milieu, veiligheid, energieverbruik en natuurlijk bedieningsgemak!
Koel en vers
Ook op het gebied van koeling kan Dijksma u prima helpen! Wist u dat bij het bewaren van bijvoorbeeld fruit, het erg belangrijk is dat er voldoende koelcapaciteit is en dat de koelinstallatie goed aansluit op de eisen die het individuele product stelt. Indien dit het geval is, is het goed haalbaar om in alle seizoenen van het jaar elk soort fruit te eten. Deze techniek die de verlenging van de houdbaarheid van het product stimuleert noemen we fruitbewaring. Door gebruik te maken van de juiste fruitbewaring, kunnen al jarenlang grote fruitteelt bedrijven steeds verse producten blijven genereren. Meer over deze techniek vindt u op de website van Dijksma Koudetechniek.
ULO-bewaringen
U heeft er vast wel eens van gehoord. Echter wat betekend het woord ULO eigenlijk? ULO staat voor Ultra Low Oxygen. Een techniek die vaak gebruikt word voor de bewaring van verschillende soorten fruit zoals kiwi’s, blauwe bessen, appels en peren. Een peer heeft bijvoorbeeld een ideale zuurstofwaarde van 1 tot 3% op het gebied van bewaren. Door gebruik te maken van ULO-bewaring is dit mogelijk en blijft de kwaliteit van het product gewaarborgd. Dijksma Koudetechniek is een specialist op het gebied van ULO-bewaring. Mede vanwege hun ervaring kunnen zij u exact vertellen bij welk klimaat de kwaliteit van bijvoorbeeld uw fruit het best gewaarborgd blijft!
Contact
Heeft u interesse in een nieuwe koel- of vriescel? Of wilt u graag meer informatie inwinnen over een ULO-bewaarinstallatie? Neem in dat geval gerust contact op met Dijksma Koudetechniek of bekijk direct hun website.
Naam: Dijksma Koudetechniek
Adres: Dukaat 7, 8305 BC Emmeloord
Tel: (0527) 697051
Fax: (0527) 697027
Email: info@dijksma.nl